?php if(function_exists('ditty_news_ticker')){ditty_news_ticker(425);} ?


instgram shopping cart

 

Instagram shopping niet goedgekeurd

 

 

Instagram als verkoopkanaal

Voor veel ondernemers is Instagram, niet een medium waar ze dagelijks op zitten. Toch willen veel mensen met een fysieke en of webshop wel gebruik maken van Instagram om hun producten on de aandacht te brengen. Sinds 2018 biedt Insta de mogelijkheid om producten, uit goedgekeurde winkels, te taggen voor shopping. Dit betekend dat je aan een product informatie kunt toevoegen over de prijs en beschikbaarheid. Als je klanten op zo een product klikken komen ze op een catalogus die je in Facebook hebt gezet, die vervolgens naar het product in je webshop kunt doorlinken. En dat zonder kosten!

Je Instagram account geschikt maken voor shopping

Je kunt op de help pagina’s van Insta vinden dat je je account om moet zetten naar een business account en hoeveel producten je minimaal in je catalogus moet hebben en aan welke voorwaarden je moet voldoen. Maar er zijn ook veel ondernemers die geen zin of tijd hebben om dat allemaal uit te zoeken. Die gewoon willen dat het werkt. Dat doe ik graag voor je! Ik regel de omzetting maak, catalogus aan, haal desnoods foto’s en omschrijvingen op uit je webshop. En als je een groot aantal producten hebt maak ik een productfeed aan, die de producten vanuit je Shopify of Woocommerce shop direct in je Facebook/Instagram catalogus zet. 

 

Instagram Shopping afgekeurd, of blijft maar wachten op niet goedgekeurd

Misschien heb je alle stappen al doorlopen om Instagram Shopping op te zetten voor jouw webshop maar wil het toch niet lukken. Dan kom je er achter dat Instagram een zeer uitgebreide ” veelgestelde vragen” sectie heeft. Maar je gaat geen helpdesk vinden waar je heen kunt mailen of bellen. Je kunt wel een bericht sturen maar de kans dat je daar antwoord op krijgt is zo goed als nul. Daardoor is het erg lastig om uit te vinden waarom je account niet wordt goedgekeurd, laat staan om hem in te diene voor herziening als je iets verbeterd hebt. Ook daar kan ik meestal bij helpen en regel ik dat je account binnen 1 tot 2 weken alsnog wordt goedgekeurd voor Shopping. Kost natuurlijk wat maar altijd minder dan alle tijd, ergernis en frustratie die je er zelf insteekt. Om over de misgelopen extra omzet nog maar niet te spreken.

Ik krijg erg veel vragen over Instagram accounts die afgekeurd zijn voor shopping tags. Als je wil dat ik dat voor je oplos, kost dat 300 EUR ex btw.  Als je webshop gebouwd is met Woocommerce, in Shopify of Mijnwebwinkel realiseer ik dan ook een feed van je webwinkel naar Facebook/Instagram zodat je je producten, prijzen en voorraad slechts op 1 plek hoeft bij te houden.