?php if(function_exists('ditty_news_ticker')){ditty_news_ticker(425);} ?
Social media

Populaire bedrijven op Facebook

Social Media zijn overal en zijn hot! Als je nog geen profiel op Linkedin hebt moet je wel een lopende band arbeider zijn en zonder Facebook moet je een bejaarde of sociale outcast zijn. Zo lijkt het althans. Bijna 3 miljoen Nederlandse profielen op LinkedIn in 2012. Toch nog niet iedereen, maar zeker een belangrijk deel van de beroepsbevolking. Een prachtige bron voor recruiters. De bron voor bovenstaande gegevens is dan ook deels een recruitment site.

Facebook wordt veel meer dan LinkedIn voor prive activiteiten gebruikt als is het bedrijfsleven met een grote opmars bezig. Er zijn natuurlijk bedrijven die Facebook gebruiken om meer traffic voor hun website te genereren. Maar er zijn ook steeds meer bedrijven die Facebook gebruiken om te communiceren met hun klanten. Of het nu gaat om verstoringen in de dienstregeling (KLM) of om het beantwoorden van vragen over het gebruik van hun producten (Vodafone) of het in gesprek blijven met hun klanten (Heineken).

Dat Social Media al lang niet meer weg te denken zijn van het internet, is zeker. Vraag is wel wat de blijvertjes zijn en welke niet. Nog maar een paar  jaar terug leek Hyves onstuitbaar in Nederland. Er was niet alleen een verbazingwekkend aantal Nederlanders met een profiel maar er werd ook gezegd dat bijna 40 % van de tijd die een Hyver achter zijn computer doorbracht op Hyves was. Nu is het aantal Hyvesprofielen afgenomen en er zijn veel gebruikers overgestapt naar Facebook. Het lijkt erop dat vooral in de groep jongeren, waar Hyves vooral zijn leden heeft, een groot deel ook een Facebook profiel heeft en daar steeds meer tijd door brengen.